Zoetstoffen

Filter

0
Onbeperkt
Bij de bereiding van verse Marokkaanse muntthee mag suiker echt niet ontbreken. Hoe meer suiker, hoe beter in de Marokkaanse theecultuur. Bij Thee Bledi hebben we een ruime keuze aan zoetstoffen, van traditionele suiker tot natuurlijke alternatieven zoals honing, bruine suiker en agavesiroop. We begrijpen dat je misschien liever minder of geen suiker gebruikt. Bekijk ons assortiment en ontdek de perfecte zoetstof om jouw Marokkaanse muntthee of andere warme drank zoet en smaakvol te maken.

Bekijk onze selectie zoetstoffen en maak gebruik van ons handige productfilter om snel en eenvoudig te zoeken naar zoetstoffen die aan jouw voorkeuren voldoen.




Bezig met laden...
Suikerbrood Enmer | 2 kg
Suikerbrood Enmer | 2 kg

2 kg samengeperst suiker in de vorm van een kegel om je thee mee te zoeten. Moet nog wel in kleinere brokken worden geslagen met een hamer. Lees meer

€ 7,49

*

Prijs per stuk

Op voorraad

remove add

Suiker is niet alleen een smaakmaker, maar heeft ook een symbolische betekenis in de Marokkaanse cultuur. Suiker wordt namelijk als teken van gastvrijheid en vriendelijkheid meegenomen en aangeboden bij verschillende gelegenheden, zoals huwelijksaanzoeken, bruiloften, geboortefeestjes en bij het condoleren. Het gebruik van suiker is daarmee een belangrijk onderdeel van de Marokkaanse cultuur.

De Marokkaanse muntthee en suiker zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wat zich uit in de hoge consumptie van suiker in deze thee. Bewustzijn hierover groeit echter en steeds meer Marokkanen zijn zich bewust van het gebruik van suiker en drinken hun thee bijvoorbeeld minder zoet of zelfs helemaal zonder suiker.

Suikerbrood
Voor wie de traditionele manier van thee drinken wil ervaren, wordt het gebruik van suikerbrood aangeraden. Dit zijn kegelvormige suikerbroden met een gewicht tussen 0,5 kg en 2 kg, die verpakt zijn in papier en niet mogen ontbreken in de Marokkaanse theeceremonie. Tijdens de bereiding van de thee wordt suikerbrood met een speciale zilver- of goudkleurige hamer in stukken geslagen en verzameld in een suikerpot, waarna ze worden toegevoegd aan de thee.

Of je nu houdt van thee zoet of niet, de Marokkaanse manier van thee drinken is zeker de moeite waard om eens te proberen. Het is niet alleen een smaakvolle ervaring, maar ook een cultureel ritueel vol symboliek en waarden als gastvrijheid en vriendelijkheid.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies