Marokkaanse thee voor Beginners: In 10 simpele stappen maak je deze thee!
Authentiek genieten: Marokkaanse muntthee recept voor beginners
Proef de magie van "Atay b’nana" met ons eenvoudig recept
Marokkaanse muntthee, ook wel bekend als "atay b’nana", met zijn heerlijke geur en smaak. Wil je deze authentieke ervaring thuis beleven? Volg dan ons eenvoudige recept voor de perfecte Marokkaanse muntthee. Hoewel dit recept niet helemaal volgens de traditionele manier wordt gemaakt, heeft het nog steeds de echte en traditionele smaak.
Inhoudsopgave:
Het volgend recept is voor beginners of degenen die weinig tijd hebben, maar toch willen genieten van de echte Marokkaanse tijd. Deze thee maak je in 15 minuten en is voor een hoeveelheid van 500 ml oftewel 2 personen.
Benodigdheden voor 500 ml Marokkaanse thee:
- 3 takjes verse munt
- 1 theelepel groene thee. Klik hier voor de basis groene thee
- 700 ml kokend water
- 10 - 15 gram = 4 - 6 klontjes suiker
- 1 theepot. Hoeft niet hittebestendig te zijn. Klik hier voor de Marokkaanse theepot.
- Dienblad
- 2 theeglazen. Wil je echte Marokkaanse theeglaasjes. Klik hier om te zien welke dat zijn.
Als alle ingrediënten klaar staan, dan kan nu gestart worden met het bereiden van die heerlijke Marokkaanse thee. Simpel in 10 stappen.
Bereidingswijze Marokkaanse muntthee:
1) Breng minimaal 700 ml water aan de kook. (tussen 80 – 100 graden).
2) Neem 3 takjes verse munt. Was deze onder de kraan en breek/knip elke tak in 3 stukken.
3) Doe de theelepel groene thee korrels in de theepot.
4) Doe een kleine scheut kokend water in de theepot. Wacht circa 4 min. De groene thee gaat open en veranderen in theeblaadjes.
5) Schenk de inhoud in de wasbak. Groene thee blijft achter in de theepot.
6) Doe de verse munt takjes en suiker in de theepot. Voeg suiker toe naar behoefte, maar voor Marokkaanse muntthee geldt hoe zoeter hoe beter.
7) Schenk gekookt water in de theepot tot maximaal 1 centimeter onder de rand van de theepot.
8) Roer het geheel voorzichtig met een lepel.
9) Laat de theepot nog tussen de 5 – 10 minuten staan zodat de inhoud goed kan trekken en de thee op smaak kan komen.
10) Schenk de thee in de glaasjes en geniet. Besaha!
Dit is het recept voor beginners. Wil je toch je heerlijke Marokkaanse thee op de authentieke en Marokkaanse wijze zetten? Klik hier om meteen naar de zetinstructie te gaan voor hoe maak je Marokkaanse thee voor gevorderden.